Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pro chaloupku klidne zemru

Je sobota rano, tesne pod nulou a ja blbec, zrejme v dusledku falesneho pocitu, ze me telo je odolnejsi nez ta ostatni, klepu kosu v triku a kratasech. Ceka se na dalsi aktery tohoto dne, jejichz spolecnym cilem bude premistit vec X z bodu A do bodu B.  Chtelo by se rict snadna to vec, ale ;)

Konecne je ucast dostatecna, aby vse mohlo zacit. Sice s hodinovym zpozdenim, ale zijeme na miste, kde se na dana slova a terminy moc nehledi, takze vsichni nakonec prisli na pomery docela brzo. Hned od pocatku jste si museli vsimnout cloveka, ktery se primo s nadlidskou rychlosti pohyboval mezi ostatnimi, az na me prichazela uchylna potreba zjistit, zda je opravdu z masa a kosti nebo zda se po pripadnem zaklepani na jeho telesnou schranu neozve kovovy zvuk. Byl proste vsude a vsechno umel poresit. Rozhazujice rukama blizi se k nam a my uz odezirame z jeho ust, ze se jerabnik zdrzel. Hledime do krajiny doufajice, ze zhledneme neco zajimaveho a k tomu jeste velmi poucneho. Hrmejici zvuk nam dal vedet, ze se blizi V3S, lidove vejtraska v provedeni autojerab, ktera mela nekolika lidem dopomoci k toliko vysnene nemovitosti ze dreva, s trochou krytiny, kompletnim vybavenim a dvermi na zamek, ktera v osobach neco pamatujicich vyvolavala smisene pocity ucasti na pionyrskych  taborech. Chybel jen satek a za zvuku trubky stoupajici vlajka a revolver raze devet. Konecne se  mohlo zacit, a prestoze se jerabnikovi teren nezdal a z jeho reakci by kazdy soudny usuzoval, ze za chvili tu z nej zbydou jen stopy kol z jeho vyrobniho prostredku, s konstatovanim, ze to tady vypada jako indianske tazeni, se zvesela pustil do prace.

Nalozeni prvni nemovitosti probehlo vice méně v poradku, i kdyz ten, kteremu byla nalozena,  v tu chvili asi litoval, ze se teto akce ucastni. Nevericne hledi na svuj naklad a premysli o zakladnich fyzikalnich zakonech, ktere zni, kdyz jsi nejsi jisty, buldozer to jisti. A tak se stalo, ze zbytecny kousek nevzhledne prirody v chranene krajinne oblasti, byl bleskove pretvoren v užitečnou, prenadhernou polni cestu. Snad povzbuzeni prvotnim uspechem se pozornost ucastniku teto taskarice  nekam vytratila. Ledabyle uvazali druhy objekt a nejspise verice v boha doufali, ze nemozne se stane skutecnosti. Clovek musel zasnout s jakou lehkosti a duverou se nekteri akteri prochazeli pod temer tritunovym bremenem, aniz by je  zajimalo, co se deje nad jejich hlavami. V dobe, kdy uz nekteri zucastneni uzavirali sazky, na dobu letu objektu, ktery byl prvotne urcen k rekreaci, vyslal jeden z clenu tohoto veseleho ansablu spasny impuls a urychlene varoval pred padem chaloupky ostatni. Jeho posledni slova se uz sice ztracela za zvukovou kulisou praskajiciho dreva, ale i tak ti sice vice odvazni, ale o to mene premyslejici, meli cas premistit sva tela do bezpecnejsich mist. Vsichni jako opareni hledi na dvere chaloupky, ktere drzi na jednom pantu a prinejmensim cekaji, ze se prudce otevrou  a  usmevavy Jurij Gagarin poda hlaseni," zdravstvujte druzja ja vernulsja z kosmosa." Co byste neudelali pro kamarada ;)

Autor: Petr Suda | středa 10.11.2010 19:15 | karma článku: 15,51 | přečteno: 1168x
  • Další články autora

Petr Suda

Zaměstnanci versus stát aneb dojné krávy ředitelů "demokracie"

Mediální a politická masáž o nutné změně dańového systému (kvůli tomu důchodovému) je hlavním tématem těchto dní. Výšší daně z příjmu. Vyšší DPH. Vyšší to. Vyšší ono. Z výrazů a mluvy těch, kteří nám to prezentují, by se mohlo zdát, že je to opravdu nutné a nikdy tomu nemohlo být jinak. O prostředcích, které zmizely "neznámo kam" a stačily by nejen na nastartování důchodové reformy, se tiskové konference nevedou. Snad proto, že někteří vedoucí pracovníci neradi mluví sami o sobě. A co říkají strohá čísla o finanční účasti občana na chodu státu?

13.3.2011 v 13:13 | Karma: 36,15 | Přečteno: 1866x | Diskuse| Společnost

Petr Suda

Anonymní internetový diskutér aneb nekecej a pádluj

Určitě jste se s nimi již setkali. Všude se vyskytující jedinci, kteří tráví svůj volný čas v domnělé, a pro ně tak příjemné, anonymitě internetových diskusí.

17.2.2011 v 18:18 | Karma: 30,23 | Přečteno: 2291x | Diskuse| Společnost

Petr Suda

Jmenuji se Hung a přijel jsem k Vám z Asie aneb děkujeme za vše

Jako malý kluk jsem žil v malé vesnici nedaleko hlavního města. Měl jsem krásné bezstarostné dětství, které jsem trávil hrami na březích Rudé řeky. Bydlel jsem tam se svou babičkou, protože zbytek rodiny žil někde hodně daleko v Evropě. V den mých sedmých narozenin mi babička řekla: "přišel tvůj čas" a já vyrazil vstříc své součastnosti.

10.2.2011 v 18:18 | Karma: 37,80 | Přečteno: 2067x | Diskuse| Společnost

Petr Suda

Emancipace žen jde proti Bibli aneb člověkem může být jedině muž

Stvoření ženy (Genesis, 8. část) I uvedl Hospodin Bůh na člověka mrákotu, až usnul. Vzal jedno z jeho žeber a uzavřel to místo masem. A Hospodin Bůh utvořil z žebra, které vzal z člověka, ženu a přivedl ji k němu. Člověk zvolal: "Toto je kost z mých kostí a tělo z mého těla! Ať muženou se nazývá, vždyť z muže vzata jest." Proto opustí muž svého otce i matku a přilne ke své ženě a stanou se jedním tělem. Oba dva byli nazí, člověk i jeho žena, ale nestyděli se.

3.2.2011 v 18:18 | Karma: 30,42 | Přečteno: 1803x | Diskuse| Ona

Petr Suda

Podoj tu krávu aneb není trojka jako trojka

Bylo nebylo jedno království, ve kterém podnikat a myslet si, že vše je jen o ceně a kvalitě služeb, by mělo stejně zničující efekt, jako v něm zkoušet žít dle tolikrát omílaného prohlášení, že pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí ♥

1.2.2011 v 18:18 | Karma: 35,96 | Přečteno: 1697x | Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Lesy chce předat mnichům bez soutěže. Smlouvu nachystal starosta předem

28. dubna 2024

Premium Mohlo to být jedno z rozhodnutí, jakých města jako osmitisícové Milevsko udělají ročně stovky....

Stavební úřady se děsí novely, mluví o nejistotě a nabírají nové pracovníky

28. dubna 2024  19:06

Stavební úřady napříč republikou se obávají reformy stavebního zákona. Kvůli nárůstu práce tak...

  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1831x

Seznam rubrik